מייבש מזון | מכשיר לייבוש פירות
  • דף הבית
  • שאלות נפוצות
  • מייבש מזון
    • ייבוש ירקות
    • מכשיר לייבוש פירות
    • ייבוש עשבי תבלין
  • רו פוד
    • תנור ייבוש מזון
  • יצרנים
    • אקסקליבר- EXCALIBUR
    • אזידרי – EZIDRI
  • מידע נוסף
    • ייבוש פירות ביתי
    • איך מייבשים פירות
    • בילטונג בארץ
      • איך להכין בילטונג
    • מתכונים עם פירות יבשים
    • הכנת לדר
  • דף הבית
  • שאלות נפוצות
  • מייבש מזון
    • ייבוש ירקות
    • מכשיר לייבוש פירות
    • ייבוש עשבי תבלין
  • רו פוד
    • תנור ייבוש מזון
  • יצרנים
    • אקסקליבר- EXCALIBUR
    • אזידרי – EZIDRI
  • מידע נוסף
    • ייבוש פירות ביתי
    • איך מייבשים פירות
    • בילטונג בארץ
      • איך להכין בילטונג
    • מתכונים עם פירות יבשים
    • הכנת לדר
ייבוש מזון ופירות
ראשי » כללי » ייבוש מזון ופירות

ייבוש מזון ופירות

1 בפברואר 2012 14:15 אין תגובות bondigo

ייבוש מזון ופירות

ייבוש מזון הוא אחת הטכניקות העתיקות ביותר של האדם.

בימים עברו השתמשו בייבוש כדי לשמר דברים שהיו בשפע בעונה אחת לכל השנה.

היום הטכניקה עדיין פשוטה ודורשת מעט עבודת הכנה עיקר החידוש הוא באופן הייבוש.

במקום ייבוש ארוך ומייגע בשמש תוך הסתכנות בחשיפה למזיקים,זבובים או סתם יום לח במיוחד שיפגע בייבוש,יש לנו מכשיר חשמלי קטן וגאוני הנקרא מייבש מזון.

הייבוש מעבר לעובדה שהוא הופך אוכל לזמין כל השנה חוסך גם בנפח המוצרים ומאפשר הובלה ואחסנה נוחים יותר. מוצרים מיובשים יחזיקו מעמד באחסנה נכונה בארון לאורך חודשים ובמקפיא אפילו יותר מכך.

היתרון המשמעותי ביותר בימינו הוא שמי שמייבש בעצמו גם יודע בדיוק מה מכיל המזון שלו.רוב הפירות המיובשים במרכול באים מייבוש תעשייתי. בייבוש שכזה משתמשים מטבע הדברים בחומרי שימור ותוספות שאינן כה בריאות לנו. דוגמאות? יש בשפע.. סוכר (לתוספת מתיקות), שמן מינראלי, (למראה מבריק) גופרית (לקיבוע הצבע או צבע חזק ובוהק) , חומרי שימור ועוד. חלק מהחומרים כבר הוכר על ידי גופי בריאות עולמיים כמזיק וכמותו הוגבלה עד מאוד. ובכל זאת ניתן למצוא אותם בפירות מיובאים לרוב.

הכי קל , נוח ובריא לקנות מייבש מזון ולהכין בבית מה שאוהבים.

 

לפרטים נוספים ורכישת מייבש מזון חייגו עכשיו 08-9364540 או באתר בונדיגו

 

 

הכנת המזון לפני הייבוש כוללת בעיקר פריסה לפרוסות דקות ושוות עד כמה שניתן כדי להבטיח ייבוש אחיד. ישנם ירקות ופירות שיהיה נכון לחלוט במים או לבשל מעט לפני הייבוש. את חומרי השימור יכול להחליף ריסוס במי לימון מה שגם יעלה את רמת ויטמין סי שבפרי המיובש.

את כל הפרוסות מסדרים על מגשים הנכנסים למייבש, סיבוב חוגה לקביעת טמפרטורה שרצויה לנו וטיימר לזמן. זהו!

נכון בהתחלה אולי לא הכול יצא  מוצלח כמו פירות קנויים וגם לא בדיוק באותו טעם מכיוון שהחיך התרגל לתוספות סוכר ומלח וטעמים חזקים מאוד.אבל מהר מאוד לומדים לכוון את הזמנים למידה הרצויה לנו, ואת הטעמים להשיג מתוספת של תבלינים טבעיים.

מגוון האפשרויות לשימוש במייבש מזון הוא רחב – אל תתביישו לנסות דברים שונים ומשונים.. למשל – ייבוש בשר (מסורת ארוכה ומפוארת עוד מימי איש המערות ועד לדרום אפריקה של ימינו) ייבוש דגים, התפחת בצק לפני אפיה,ייבוש פרחים לפוטפורי, ייבוש עבודות אמנות מסוגים שונים. ואולי תגלו שימוש חדש ומלהיב בעצמכם..

מחיר מייבש מזון היום איננו בשמים והקניה מחזירה עצמה אלפי מונים בבריאות ובכיס לעומת קניה של פירות יבשים תעשייתיים.

רק תחשבו על סלסילות השי מפרי ידכם שתוכלו לחלק למשפחה וחברים באירועים מעשה ייחודי ומהנה שאפשר לעשות כל המשפחה יחד ואף לפתח לעסק קטן.

 

לפרטים נוספים ורכישת מייבש מזון חייגו עכשיו 08-9364540 או באתר בונדיגו

 

מכונה לייבוש מזון
  • דף הבית
  • ייבוש בשר
  • יצרנים
    • אזידרי – EZIDRI
    • אקסקליבר- EXCALIBUR
  • מידע נוסף
    • איך מייבשים פירות
    • בילטונג בארץ
      • איך להכין בילטונג
    • הכנת לדר
    • ייבוש פירות ביתי
    • מתכונים עם פירות יבשים
  • מייבש מזון
    • ייבוש ירקות
    • ייבוש עשבי תבלין
  • מכשיר לייבוש פירות
  • צור קשר
  • רו פוד
  • שאלות נפוצות
  • שאלות נפוצות
  • תנור ייבוש מזון
מייבש מזון ביתי
dryfood21.jpg
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
Powered by WordPress