בילטונג … ג'רקי…
מילים זרות שפעם רק מי שעלה מארצות כמו דרום אפריקה או ארה"ב הכיר, או אולי מי שהיתה לו משפחה בארצות האלה.
בשני המיקרים מדובר על רצועות בשר מתובלות שיובשו באוויר עד שנהיו קשות,מרוכזות בטעם ונדרשת ללעוס אותן בהתמדה.
הבשר נחשב לבריא במיוחד כי מכיוון שלא עבר בישול או צליה נשמרו בו ערכים תזונתיים רבים וויטמינים. כל פרוסה מיובשת היתה שווה בערכיה לכמות גדולה יותר של בשר טרי.
היום נפתח השוק בישראל למאכלים ומרכיבים שמגיעים מכל העולם,וכבר אפשר למצוא ג'רקי ובילטונג בחנויות לפעמים.
עדיין לא תמיד תימצאו את זה בחנות הקרובה אליכם והמחיר יהיה גבוה. זהו בהחלט עוד שיקול מנצח לטענה שיש דברים שממש כדאי להכין בעצמכם בבית.
ההכנה איננה מסובכת ולא תידרשו לחפש חומרים מיוחדים בחנויות . סך הכל בשר משובח, חתוך לפרוסות דקות ומיובש במייבש מזון.
לא מאמינים לי ? תיקראו לבד ..