הכנת לדר
הכנת לדר בבית היא דבר שהרבה אנשים לא חושבים עליו בכלל וחבל כי אין פשוט מזה.
ממתק טבעי לגמרי שתכינו בעצמכם יכול להפוך ללהיט משפחתי !
אז מה עושים ?
דבר ראשון בוחרים פרי . לפי העונה, לפי הטעם האישי שלכם, לפי מה שתפס לכם את העין בשוק או בסופרמרקט.
וכמובן שאין שום חוק שאומר שירקות לא יכולים להשתתף גם הם..
אחרי שבחרתם יש לנקות את הפרי ולהוציא גרעינים או גלעין. ייתכן שחלק מהפירות או הירקות צריך יהיה לקלף כמובן.
את הפריות יש לחתוך לחתיכות ולרסק היטב במעבד מזון או בלנדר.
זה השלב שבו כדאי להוסיף טעמים ללדר , דבש, מייפל, סוכר, מעט ריבת פירות ,תמצית וניל או תמצית שקדים, ברנדי,קינמון, ג'ינג'ר, אגוז מוסקט – האפשרויות הן רבות.
מעט מיץ לימון כתוספת יעזור לשמור על הצבע היפה של הפרי ויתרום לנו גם ויטמין C.
קחו בחשבון שתוספות מסוימות ישפיעו על זמן ההכנה של הלדר או על רמת הדביקות שלו לאחר הכנה.
לאמיצים ולהרפתקנים שבינכם – נסו להוסיף מעט יוגורט או גבינה. במקרה כזה יש לשמור את הלדר המוכן בקירור .
את רסק הפירות יש לשטח היטב על משטח טפלון המיועד לתנור או למייבש מזון.
זה הזמן למי שרוצה לפזר תוספות קטנות מלמעלה – שומשום, אגוזים קצוצים,קוקוס , צימוקים וכדומה .
יש לקחת בחשבון שקצוות הלדר מתייבשים מהר יותר מהמרכז וכדאי לעשות אותם עבים מעט יותר.
זמן ייבוש תלוי במכשיר בו משתמשים, ובפרי אותו בחרנו.
באופן כללי ביותר נומר כי זמן ייבוש בתנור עם פעולת טורבו ייקח כ4-6 שעות וזמן ייבוש במייבש מזון פירות יכול לקחת 6-12 שעות.
כדאי לבדוק מה מצב הלדר לאחר כמה שעות, אם הוא כבר מוצק מספיק ניתן לקלף אותו מהמשטח ולהפוך לצד השני . לפעמים בשלב הזה ניתן כבר להניח את הלדר על מגשי הייבוש הרגילים ( המחוררים) וזה יאיץ את הייבוש.
לאחר תום הייבוש תוכלו לגלגל את הלדר או לחתוך ביד לפיסות כרצונכם.
אולי תרצו לחתוך את הלדר שלכם בעזרת חותכני עוגיות לכל מיני צורות משעשעות ..
אם מדובר על שימוש ביתי כדאי לשמור על הלדר במקרר בכלי סגור היטב.
למי שמצטייד בלדר לטיול מומלץ לארוז אותו היטב בנפרד מדברים אחרים.
לדר תפוחי עץ למשל יכול לשמש אתכם לקינוח אם תשרו אותו במים , גם באמצע מחנה או טרק..
הנה כמה מהמתכונים שאנחנו מכירים ואוהבים –
בננה+לימון + דבש
בננה +תפוז+מעט רוטב חמוציות
בננה + אננס + שבבי קוקוס
בננה + תפוח עץ
בננה +תפוז + יוגורט+ תמצית וניל
תפוח עץ
תותים
משמש
לקריאה נוספת – לדר תות בננה
למי שעדיין לא בטוח כמה קל להכין כמה סירטוני הדגמה –