ייבוש ירקות נותן לנו את האפשרות לשמר ירקות בעונתם ולהשתמש בהם גם כשהם כבר לא בעונה.
על ידי ייבוש במייבש מזון נוכל ליהנות מהטעמים שלהם כל השנה.
ירקות ניתן לייבש ולהוסיף למאכלים רבים, יבשים או משוחזרים .
ירקות מייבשים בדרך כלל יותר מפירות ,משאירים רק 10% מהלחות בהם , על מנת למנוע קלקול כי יש בהם פחות חומציות מבפרי.
הכנה ראשונית :
יש לבחור ירקות טריים בשיא עונתם, ולא כאלה שכבר התחילו לנבול ולכמוש. יש לשטוף היטב במים ולהוציא כל ירק שנרה פגום או פגוע או נבול.
ירקות יש לקלף, לחתוך או לרסק כל אחד לפי טבעו ומה שרוצים להכין ממנו.
יש להסיר חלקים מעוצים, סיביים וזרעים ככל הניתן. רצוי להקפיד על חיתוך אחיד ככל הניתן על מנת להשיג ייבוש אחיד.
אל תכינו מראש יותר ירקות משיש מקום במייבש, ירקות חתוכים ( גם אם הם במקרר) מאבדים מטעמם וטיבם.
חליטה:
רצוי לחלוט את הירקות לפני הייבוש על מנת להרוס אנזימים שעלולים להביא לקלקול, ולשמור על הצבע.
החליטה יכולה להתבצע במים רותחים או באידוי. היא תורמת לשבירת דפנות התאים כך שהלחות יכולה לצאת או להיכנס במהירות מהירק.
בצל, פטריות ופלפלים אינם חייבים חליטה.
לאחר החליטה יש לקרר מעט את הירקות עד שניתן לגעת בהם בקלות, לפזר על מגשי הייבוש, לנגב עודפי מים ולייבש.
החום שעדיין בירקות יעזור לתהליך הייבוש להתקדם מהר יותר.
לחץ כאן לרכישת מייבש מזון או צלצל 08-9364540
לא מומלץ לייבש ירקות בעלי ריח חזק כמו בצל או שום בתוך הבית . לריח יש נטייה להידבק לווילונות,בגדים ורהיטים. עדיף להניח את המייבש במקום חיצוני אך מאוורר ויבש. לא בגשם !
הירקות מוכנים כאשר הם ממש מתפוררים במגע, כמו צ'יפס. לפני האריזה יש לקרר אותם לגמרי על מנת למנוע חדירת לחות לאריזה.
כדאי לארוז בכמויות קטנות שישמשו אותנו למתכון או מה ולא באריזות גדולות שנאלץ לפתוח ולסגור הרבה פעמים. יש לשמור את האריזות במקום חשוך וקריר.
ירקות נשמרים פחות זמן מפירות ויש לבדוק את אריזותיהם מפעם לפעם כדי לוודא שלא ספגו לחות או פיתחו עובש. מזון שפיתח עובש יש לזרוק באופן מיידי!
מחפשים מתכון מעניין ? לחצו כאן ותוכלו למצוא אותו
שיחזור לאחר ייבוש :
לרוב משרים את הירקות המיובשים במים לפני שימוש. אך קיימות כמובן גם שתי שיטות נוספות –
הוספת הירקות המיובשים למים רותחים או הוספתם לתבשיל חם המכיל מים רבים ( קדירה או מרק). בכל מקרה הירקות סופגים מים וחוזרים לצורתם וטעמם.
לתוספת טעם ניתן להשרות את הירקות במקום במים במיץ ירקות או בציר מרק.
בדרך כלל שעה עד שעתיים יספיקו להשריית ירקות ,אם משרים לזמן ארוך יותר כדאי להניח במקרר.
ירקות יבשים חתוכים דק יכולים לשמש כחטיף צ'יפס טעים ודל קלוריות, להגשה בפני עצמם או ליד מטבל מעניין
למשל – קישוא,עגבניה,דלעת,לפת,מלפפון,סלק,גזר ( רגיל או לבן).
אבקת ירקות מיובשים –
ניתן להכין על ידי ריסוק ירקות מיובשים אבקה או שבבי ירק ( תלוי בבחירה האישית שלכם) ולהשתמש בה לתיבול מאכלים ומרקים.
לרוב נשתמש לצורך זה בבצל,סלרי ועגבניה. האבקה יכולה לשמש אתכם כתחליף לאבקת מרק או לתיבול מאכלים שונים.
צירפנו עבורכם סירטון מעולה המדגים צעד אחר צעד את כל השלבים לייבוש ירקות
לחץ כאן לרכישת מכשיר לייבוש מזון או 08-9364540