ייבוש עשבי תבלין,גרעינים ואגוזים בבית היא דרך נהדרת לשמר אותם לזמן ארוך ולהשתמש בהם בצורות שונות – לתיבול מאכלים, לתיבול מרקים, לחליטת תה.
ייבוש עשבי תבלין :
ייבוש במייבש מזון הוא הדרך היעילה ביותר לשמר עשבי תבלין, וגם הכי פשוטה.
צריך רק לחשוף אותם לאוויר חם ויבש , באיזור מאוורר בו הלחות יכולה להתנדף בקלות ולא בחשיפה ישירה לשמש כי היא עלולה לפגוע בצבע ובטעם.
הזמן הטוב ביותר לקטוף עשבי תבלין לייבוש הוא לפני שהפרחים נפתחים, בשעות הבוקר המוקדמות אחרי שהטל כבר יבש.
יש להקפיד על מינימום פגיעה בעלים, לא להשאיר אותם בשמש או סתם זרוקים אחרי הקטיף.
כדאי לשטוף במים קרים, לייבש בניעור קל,להוציא עלים יבשים או פגומים.
במייבש מזון יש להניח את העלים על מגש בשכבה אחת, זמני ייבוש נעים בין שעה לארבע שעות. יש לבדוק במהלך הייבוש. עשבי תבלין יבשים יהיו פריכים ומתפוררים במגע. גבעולים ישברו בקלות אם מכופפים אותם.
סרטון הדגמה ביתי נחמד ( בשפה האנגלית ) שמדגים ייבוש כוסברה
לחץ כאן לקניית מייבש מזון או 08-9364540
ייבוש באוויר –
תבלינים עמידים כמו למשל: מרווה,טימין,פטרוזיליה וצתרה קייצית הם הקלים ביותר לייבוש. ניתן לאגד אותם לצרור ולתלות בחוץ או בפנים.
תבלינים עדינים יותר כמו למשל: בזיליקום,טרגון,מנטה הם בעלי תכולת לחות גבוהה יותר ויתעפשו אם לא ייובשו מהר. אפשר לנסות ולתלות אותם לייבוש בתוך שקית נייר מחוררת . הקפידו לשים כמות קטנה כי כמות גדולה לא תתייבש מהר ותעלה עובש.
ייבוש בתנור-
מתאים לתבלינים בהם ניתן להפריד את העלים כמו – מנטה,מרווה ,עלי דפנה. יש להפריד מהענפים ולהניח על מגבת נייר מבלי שיגעו זה בזה, יש לכסות במגבת נייר נוספת. הייבוש יהיה בתנור כמעט קר לגמרי. ייבוש כזה ישמור על העלים שטוחים ויבשים.
ייבוש במיקרוגל –
טוב לייבוש כמות קטנה מאוד של עשבי תבלין. יש לקרוא את הוראות המכשיר ולפעול בהתאם.
כשהעלים יבשים הם מתפוררים בקלות למגע. ניתן לארוז עלים שלמים או מפוררים .יש לארוז בכלים אטומים לאוויר במקום יבש ,חשוך וקריר.
לחץ כאן לקניית מייבש מזון או 08-9364540
לשימושים שונים נוספים במייבש מזון לחץ כאן
דוגמאות :
גרעיני דלעת –
יש הבדל בין ייבוש גרעינים לקליית גרעינים !
על מנת לייבש יש לטוף את הגרעינים היטב ולנקות מכל הסיבים שדבקו בהם.
ניתן לייבש בשמש, במייבש מזון או בתנור. יש לערבב אותם מדי פעם על מנת למנוע חריכה. את הגרעינים היבשים ניתן לקלות בתנור או לאכול עם מעט מלח ושמן זית טוב.
פופקורן –
ישנם כמה מיני תירס פופקורן שניתן לייבש בבית. יש להשאיר את הירק על הגבעול עד שגרעיני התירס יבשו לגמרי.
ניתן לייבש באוויר . אחרי שהגרעינים יבשו לגמרי כדאי להוריד מהקלחים ולארוז. תירס יבש נראה מצומק כי נשארה בו מעט מאוד לחות. אין צורך בטיפול מקדים.
גרעיני חמניות –
לרוב גרעיני חמניות נשארים על הצמח עד לייבוש מלא. לפעמים יש לעטוף את הפרח בבד על מנת שהציפורים לא יאכלו את הגרעינים לפנינו..
גרעינים ניתן לייבש בשמש או במייבש מזון. טמפרטורות גבוהות ישפיעו על הטעם. אחרי ייבוש מלא ניתן לקלות בתנור.
בוטנים-
זוהי קטניה ולא אגוז וניתן לייבש ולקלות בטמפרטורות מעט גבוהות יותר.
בוטנים אפשר לייבש עם הקליפה או מקולפים בשכבה אחת על המגש. הם יבשים כשקליפתם פריכה למגע. אם תקלפו אחד הוא יהיה רך למגע ולא מצומק ויבש.
ניתן לקלייה עם הקליפה במחבת שטוחה או תנור. יש לערבב כמה פעמים כדי למנוע חריכה. בערך 25 דקות.
מזון מיובש רגיש לזיהום מחרקים ולחות. יש לארוז אותו בקפידה ומהר ככל הניתן לאחר הייבוש.
יש לקרר את המזון המיובש לפני האריזה. מומלץ לארוז בשקיות אטומות או כלים אטומים לאוויר. יש לאחסן במקום קריר וחשוך. או במקפיא.
חשוב לארוז מנות קטנות כי בכל פעם שפותחים את האריזה נכנסים אוויר ולחות.