פירות יבשים הם ממתק מהטבע . טעימים לפעמים יותר מהפרי הטרי..
פירות יבשים ניתן לאכול כחטיף בפני עצמו או כתוספת למאכלים ,עוגות, גרנולה ועוד.
הכי בריא והכי פשוט להכין בבית פירות יבשים,בעזרת מייבש פירות.
איך מכינים ? בעזרת מכשיר לייבוש מזון
מהו אותו מכשיר לייבוש פירות ? מדובר במכשיר חשמלי המזרים אוויר חם דרך מגשים עליהם מונחות פרוסות דקות של פרי / ירק .
בשוק קיימים היום שני דגמים עיקריים של מכשירי ייבוש-
כאלה בהם האוויר זורם מלמטה למעלה
לדוגמא – מכשיר לייבוש פירות תוצרת חברת EZIDRI
ומבט פנימי על זרימת האוויר במכשיר –
האוויר החם עולה בפיר המרכזי ויוצא מלמעלה עם הלחות אותה אסף מהפירות / ירקות המתייבשים.
וכאלה בהם האוויר זורם מהצדדים ( דפנות המכשיר )
לדוגמא מכונה לייבוש פירות תוצרת חברת אקסקליבר
ומבט פנימי על כיוון האוויר במכשיר –
לחץ כאן לרכישת מייבש פירות או 08-9364540
איך מייבשים פירות ?
דבר ראשון – בחרו את הפרי או הפירות שאותם תרצו לייבש.
הכנה ראשונית :
שטיפה טובה במים וסבון, הוצאת הגרעין או הגלעין אם יש. פרי קטן ניתן להשאיר שלם, פרי גדול יש לחתוך.
פירות קלופים יתייבשו מהר יותר מפירות לא קלופים. לפעמים הקליפה יכולה להפריע בייבוש ויש לחלוט קלות את הפרי ולייבש.
טיפול לפני ייבוש:
טיפול כזה יכול למנוע שינוי בצבע, צורה וטעם.
גפרית- על ידי אידוי – גורם לאדי הגפרית לחדור לפרי ולמנוע שינוי בצבע וקלקול לאחר הייבוש.הגפרית גם מונעת במידה מסוימת אבדן של ויטמינים A ו C. אך יכולה גם לגרום לתגובה אסטמתית אצל רגישים לכך. בכל מקרה טיפול בגפרית צריך להתבצע בחוץ, במקום מאוורר.
ניתן לטפל גם על ידי אבקת מטהביסולפיט המומסת במים, לטבילת הפירות. בכל מקרה יש לקרוא את ההוראות היטב ולשמור על המינון בהקפדה.
אנו ממליצים שלא להשתמש בגפרית בכל צורותיה ללא הכנה מתאימה !!
חומצה אסקורבית – דרך טיבעית ובטוחה למנוע מפירות לקבל צבע חום לאחר חיתוך.ניתן להשיג בחנויות כאבקה או פשוט לסחוט לימון או תפוז ולשפוך על הפירות.
מיץ פרי סחוט טרי– לימון,אננס,ענבים,אוכמניות. כל פרי ייתן טעם עדין ויעזור לשמור על הצבע של הפרי המיובש.
דבש- פירות יבשים קנויים לרוב יהיו טבולים בסוכר או דבש. גם בבית ניתן להמיס מעט דבש במים ולטבול את הפירות. שימו לב שהדבר מוסיף הרבה קלוריות לפרי היבש !
חליטה בסירופ – חליטה עוזרת לשמור על הצבע. התוצאה מחליטה בסירופ תזכיר סוכריות או ממתק. ניתן לנסות למשל תפ"ע,אפרסק,תאנה, נקטרינה,משמש,אגס ושזיף.
חליטה – עוזרת לשמור על הצבע ולמנוע חימצון אך משנה את לפעמים את הטעם והמרקם של הפרי.
לאחר הטיפול הראשוני יש לפרוס את הפרי לפרוסות דקות ואחידות על מנת להבטיח ייבוש אחיד. פרות קטנים ניתן להשאיר שלמים או לחצות לשתיים.
לא משנה באיזו שיטה בחרתם , הניחו את הפרי בשכבה אחת על מגש מייבש הפירות.
מזון מתייבש במהירות לקראת סוף התהליך לכן היו ערניים ובדקו את הפרי. ייבוש יתר יכול לגרום לשינויי צבע ומרקם מתפורר.
מכיוון שבדרך כלל אוכלים פירות יבשים כמו שהם לא כדאי לייבש אותם עד התפוררות אלא להשאיר אותם עם כ 20% לחות.
לפרטים נוספים על מייבש מזון לחץ כאן
איך בודקים אם הפרי כבר מוכן ?
יש לקרר חתיכת פרי ולחתוך . אינכם אמורים לראות לחות או להצליח לסחוט מהפרי לחות החוצה.הפרי עדיין מעט גמיש אך לא דביק ( אם קיפלתם פיסת פרי לשניים היא לא אמורה להידבק לעצמה).
לאחר הייבוש יש לקרר את הפרי כ 30 דקות לפחות לפני האריזה.
אם הפרי עדיין חמים אל תארזו ! זה עלול לגרום ללחות להילכד בתוך האריזה וקלקול הפרי.
בפרי שיובש מחוץ לבית בשמש צריך לטפל כנגד חרקים על ידי הקפאה או חימום בתנור, על מנת להבטיח שלא נותרו בו מזיקים.
לרוב אין הפירות מתייבשים כולם באופן אחיד לגמרי , יש חתיכות יבשות יותר ופחות. כדאי לארוז הכל ולהשגיח במשך שבוע, לפעמים לנער את האריזה על מנת שהלחות תתפזר שווה . אם מצטברת לחות יתירה באריזה יש לפתוח ולהשיב למייבש המזון.
אם אחרי שבוע אין לחות באריזה ניתן לאחסן לזמן ארוך בביטחה.
עדיין מרגישים לא בטוחים מאיפה להתחיל ? צפו בסירטון הבא ( באנגלית ) ותוכלו לראות כמה קל ייבוש פירות
לחץ כאן לקניית מייבש פירות או 08-9364540