מה זה רו פוד ולמה זה חשוב?
רו פוד הוא מזון ממקור צמחי או חי ,אורגני וטבעי שאינו מחומם מעל הטמפרטורה של 42°C, כך שהינו משמר את ערכיו התזונתיים, את האנזימים (מולקולות חלבוניות שנבנות בתאי הגוף ונחוצות לכל הפעילויות הכימיות) ואת כוח החיים שבו.
על ידי אכילת מזונות אורגנים חיים, גופנו מקבל את המזון האופטימאלי שהוא אמור לקבל ועל כן מתחיל לתפקד בצורה טובה ואופטימלית יותר.
מלבד אכילת פירות ,ירקות, נבטים, שקדים ,זרעים, אצות , מזונות על בצורתם האורגנית בטבע , התפתח תחום הכנת המזון החי (הרו פוד) לרמת גורמה בשנים האחרונות.
כיום בעזרת טכניקות שונות אשר משאירות את מזון במיטבו, אפשר להכין מטעמי גורמה טיבעוניים וחיים כגון: שייקים, לחמים וקרקרים, חלב וגבינות ממקור צמחי, מטבלים ורטבים נפלאים, פסטות, פשטידות ופיצות ומנות אחרונות עוצרות נשימה.
המזון החי לא רק משמר את ערכיו כי אם גם את טעמיו ולכן הטעמים החיים הינם עוצמתיים פי כמה וכמה בהשוואה למזון מבושל. כל זאת בצורה בריאה ואופטימאלית כשהמזון קל לעיכול, מזין, אנרגטי, מרזה ותורם לחיוניות ולהאטת הזדקנות בצורה משמעותית.
בנוסף, הכנת רו פוד מהווה השראה נפלאה ליצירתיות אינסופית בהכנת האוכל ובגיוון הארוחות וכל זאת בזמן שאינו עולה על זמן הכנת מזון מבושל, כך שאפשר לשלב אותה בחיי היום יום וליהנות ממנה מאוד.
ולסיכום: התועלת העיקרית של רו פוד בנוסף לטעמים החזקים והנפלאים, הינה ההרגשה המדהימה שמלווה אכילת רו פוד ומזונות חיים, פיזית ונפשית, קלילות וחיוניות, אנרגיה ומרץ, צעירות ובריאות ואושר טבעי.
לחץ כאן לפרטים נוספים על ייבוש מזון או 08-9364540
RAW FOOD מתורגם לעיברית לרוב כמזון חי .
טבעונאות היא מושג שנטבע כתרגום לעיברית של RAW FODISEM , והיא דומה אך לא זהה לטיבעונות שרובנו כבר מכירים.
טבעונאות היא אכילת מזון לא מבושל,לא מעובד ולרוב אורגני כחלק מרכזי מהתפריט שלכם.
טבעונאים יאכלו פירות, ירקות,אגוזים,זרעים,ביצים,דגים ( כמו סשימי),בשר ( למשל קרפצ'ו),ומוצרי חלב לא מפוסטרים או מעובדים הכל תלוי באיזה זרם של טבעונאות הם דוגלים.
התפריט משתנה ונע בין אוכלי בשר,דגים ומוצרי חלב וביצים לבין אלה שימנעו לחלוטין מכל מוצר מהחי.
אם נלך מספיק רחוק בהיסטוריה האנושית נגלה שכולנו התחלנו ככה, עד שגילינו את האש והשימוש בה לבישול.
בהיסטוריה מודרנית –
טבעונאות כחלק מתפריט המיועד לטפל באנשים פותחה בשוויץ על ידי ד"ר מקסימיליאן בירכר-בנר ( ממציא המיזלי) כבר בשנת 1897. הוא אף פתח סנטוריום בציריך המטפל עד היום באנשים לפי שיטתו.
ווסטון.אי. פרייס פירסם ב 1939 ספר הכולל מחקר שערך ובו בדק אוכלוסיות שונות בעולם וגילה שתפריט "מערבי" ומודרני הביא להתדרדרות במצב הלסת והשיניים והבריאות הכללית של ילדי הדור השני לעומת הוריהם שאכלו תזונה טבעונאית ברובה.
בתקופה האחרונה ניתן למצוא אנשים כמו אן ויגמור מייסדת "מכון היפוקרטס" ,הרברט שלטון ונורמן ווקר המקדמים את דרך החיים הזו ומפרסמים אותה.
אמונות והנחות נפוצות :
* אנזימים חיוניים במזון ישתנו ו/או יהרסו כתוצאה מחימום שעולה על 48 מעלות.
תנועת הרו פוד המודרנית טוענת שמזון שעבר חימום בטמפרטורה שמעל 48 מעלות הוא בעצם מזון מת. כלומר תכונותיו המזינות אבדו לו.
האנזימים והמינרלים שבו משנים מבנה כך שאינם תורמים עוד לגוף שלנו ולכן פחות בריאים.
*מזון חי מכיל יותר חומרים מזינים מכזה שבושל.
*מזון שעבר עיבוד ומכיל חומרי שימור,תוספי טעם, צבעי מאכל אינו תורם לבריאותנו ואף מזיק לה.
המזון שרובנו אוכלים היום עבר תהליכי עיבוד רבים ( לרוב לא ברורים ונסתרים מעינינו) , הוא מלא בחומרי שימור ותוספים מלאכותיים שבאים להאריך את חיי המדף שלו, את הטעם והצבע,
ולפעמים בתוספים "בריאים" שמחזירים לו מעט מהויטמינים והמינרלים שאבדו לו בתהליך ההכנה.
די ברור היום הקשר בין אוכל מתועש ומעובד לבין מגוון מחלות זמניות או כרוניות, השמנה והזדקנות מהירה ומוקדמת של הגוף.
*מזון חי הוא הבסיס המושלם לתזונת האדם ,חומרים ממריצים ומעוררים כמו קפה,אלכוהול וטבק כמו גם שמנים מעובדים ומחוממים אינם טובים לנו.
* מזון חי כמו עשיר בנוגדי חימצון ויכול לעזור בהאטת סימני הזדקנות. במיוחד מציינים את יתרונות העלים הירוקים שהם מזון בסיסי ולא חומצי,ונספגים היטב בגוף אחרי אכילתם או אחרי שהפכו לשייק ירוק וטעים.
לחץ כאן לקניית מייבש מזון או 08-9364540
* ישנה עדיפות לצריכת מים נקיים או מטוהרים ולא כאלה שמכילים כלור או פלואור.
* הנבטה או השריה של דגנים,קטניות ואגוזים.
התנועה ,שמרבית חבריה הם צמחונים וטיבעונים דוגלת בתפריט עשיר בירקות,פירות,זרעים,קטניות ואגוזים בצורתם הבסיסית ביותר,כלומר לא מעובדים.
לרוב חסידי השיטה תומכים גם ברעיונות חברתיים ומודעות לדרך בה אנו מגדלים ומתייחסים לבעלי חיים ולכדור הארץ.
רב היום המלל שניתן למצוא בעיתונים ובאינטרנט לגבי דיאטות כאלה ואחרות- דל לקטוז, דל סוכר,דל בפחמימות. כל אחד מנסה לשכנע ולהסביר מדוע שיטתו טובה וכל האחרים טועים.
חסידי הרו פוד טוענים שאמנם דרכם אינה קלה ולא בטוח מתאימה לכל אחד אך היתרונות המוכחים שלה בשנים האחרונות לגוף האדם ולכדור הארץ שווים שנאמץ אותה.
לדעתם עדיף אפילו לאמץ חלקית מאשר להתעלם לגמרי מהיתרונות שהיא מציעה.
רוצים לקרוא עוד על רו פוד ? לחצו כאן
שיטות הכנה
כתוצאה מייחודיות השיטה ישנם כמה מכשירים שניתן למצוא במיוחד במטבח בו מכינים אוכל חי-
* מייבש מזון על מנת לייבש ירקות ופרות בעונתם וכך לשמור עליהם לתקופת כל השנה,וגם ל"אפות" בו מיני קרקרים ותבשילים בזכות שמירת הטמפרטורה המדויקת שלו.
* בלנדר איכותי וחזק על מנת לטחון דברים קשים כמו אגוזים,לרסק ולהכין שייקים הכוללים עלים ירוקים בנוסף לפירות וירקות, לרסק פרות קפואים.
* מסחטת מיצים ו/או מסחטת עשב חיטה על מנת לסחוט לבד בבית מיצים טיבעיים ולהימנע מקניית מיץ מתועש מלא תוספות סוכר וצבע.
* מעבד מזון חיוני בעזרה בקיצוץ וחיתוך ירקות למגוון גדול של מנות.
* מנבטה תעזור בהחלט למי שרוצה להנביט קטניות ושאר גרעינים.
* שקיות בד ( להכנת חלב וגבינות)
* מטחנה קטנה לטחינת תבלינים וגרעינים, או מטחנת קפה קטנה .
לחץ כאן לקניית מייבש מזון או 08-9364540