שימור מזון פירושו ביצוע פעולה שתמנע ממנו להתקלקל לזמן ארוך.
מזון נרקב מסיבות טבעיות ובגלל פעילות של אנזימים,שמרים,עובש ובקטריות.
כדי שתהליך הריקבון ייפסק יש לגרום לכך שהתנאים לקיומו ישתנו. תנאים אלה כוללים סביבה מתאימה מבחינת PH ( חומציות – בסיסיות) ,טמפרטורה,לחות,נוכחות חמצן.
האדם במהלך ההיסטוריה המציא שיטות שונות לשמר את המזון . למשל: קירור, הקפאת מזון, הוספת חומר משמר,עישון ,ייבוש מזון,קלייה,אריזה בואקום ללא חמצן,המלחה.
מבין כל אלה סביר להניח שייבוש המזון היתה השיטה הראשונה שפותחה על ידי האדם, או "התגלתה" במיקרה אחרי שמישהו שכח להכניס למערה חתיכה של בשר שנשכחה בשמש וברוח.
ייבוש בשמש ורוח התאים יותר לאזורים בעלי אקלים חם ויבש , באיזורים אחרים ,לחים יותר או קרים יותר השתמשו באש ועשן לייבש את המזון.
כיום מקובל לייבש מזון בתנור ופחות בשמש. תנור אפיה רגיל או תנור טורבו יוכל לשמש אתכם בייבוש מזון אך הוא אינו אידיאלי למטרה זו.
הוא מכשיר ייעודי המופעל בחשמל ומייבש את המזון על ידי זרם אוויר חם.
למה כדאי בכלל לייבש מזון ?
ייבוש מזון שומר עליו לאורך זמן בתהליך טבעי ועדין שמשמר את מרבית הויטמינים והמינרלים .בנוסף ייבוש מזון מפחית מהנפח שלו וקל יותר לאחסן אותו.
לחץ כאן להשוואת מייבשי מזון או צלצל 08-9364540
איזה דגמים ישנם ?
ישנם היום בשוק שני דגמים עיקריים שההבדלים בינהם נובעים מכיוון האוויר ( מלמטה כלפי מעלה או מהצדדים) ,
צורת המגש( עגול או מרובע) ואפשרויות לטיימר ותרמוסטט.
שני הדגמים יוכלו לספק לכם פתרון יעיל וטוב לייבוש מזון והתוצאה הסופית טובה מאוד בשניהם .
כדאי לקרוא מעט על כל חברה ולבדוק את הפרטים הספציפיים.
קשה מאוד לענות על שאלה זו במדוייק והזמנים שאותם אנו מציינים הם בקירוב בלבד. סוג המזון, עובי החיתוך, רמת הלחות במזון ובאוויר כולם משפיעים. זמני ייבוש נעים משעות בודדות ועד לילה שלם. את המזון שרוצים לייבש יש לחתוך לפרוסות אחידות ודקות. חלק מהירקות והפירות ידרשו טיפול מקדים ( חליטה, בישול), לא מומלץ לערבב כמה סוגי מזון יחד ולא היינו ממליצים לייבש יחד תפוחי עץ ובצל..
לחץ כאן לקניית מייבש מזון או 08-9364540
. מה עוד ניתן להכין בתנור ייבוש מזון ?
מכיוון שמדובר במכשיר יעיל ופשוט שמזרים אוויר חם על פני המגשים ניתן להכין בו עוד דברים. למשל –
* אוכל לחיות מחמד
* ייבוש פרחים ( פוטפורי)
* ייבוש חפצי אמנות מחימר או פימו
* הכנת מאכלים הדורשים התפחה או התססה בטמפרטורות מבוקרות – טמפה ( עשוי מסויה) , בצק שאור ( שמרים) , פמיקן ( מאכל אינדיאני עשוי בשר,פירות ושומן) , נאטו ( מאכל יפני עשוי מסויה)
* הכנת לדר – יריעות פרי מיובשות
רוצים לדעת איך להכין לדר ? לחצו כאן