עצות לייבוש מזון למי שיוצא לטיולים ארוכים ( ברגל ,בשיט ,בנסיעה) –
שייטים מיקצועיים, טיילים,ספורטאים ואנשים שאוהבים לצאת לטרקים ארוכים יהנו מהכנת ארוחות במייבש מזון.
ייבוש מזון יחסוך לכם מקום ומשקל באריזה ,דבר שיכול להיות קריטי אם אורזים הכל לסחיבה על הגב או למקום קטן כמו סירה או קאנו.
ארוחה מיובשת אולי לא תיראה כל כך יפה בשקית אך תוכל לחמם את הלב והבטן באוכל מזין, בריא וטעים שהכנתם בעצמכם.
המאמר ממליץ על הכנת שני רטבים בסיסיים – עגבניות ופטריות ,
שבצירוף לאורז או פסטה , טונה או בשר, ירקות ופירות יהווה בסיס לארוחה שלמה.
את הרטבים מומלץ להכין ללא שמן !! כיוון שהוא אינו נשמר היטב גם בייבוש ועלול להתקלק או לקבל ריח וטעם לא נעימים.
לרוטב עגבניות :
בצל, שום, עגבניות, פלפל ומעט תבלינים טריים. מבשלים, מצננים היטב, מורחים על המשטח האטום ומייבשים היטב.
ניתן להוסיף לרוטב ירקות אחרים,קטניות שבושלו טוב, בשר מיובש.
לרוטב פטריות:
בצל,פטריות ( או פחית של מרק פטריות מוכן ) לבשל יחד עד שמסמיך. לצנן ולשטח על משטח אטום.לייבש.
ייבוש רוטב כזה יכול להימשך 8 עד 20 שעות ! יש לשים לב שהכל התייבש טוב לפני האריזה כדי למנוע קלקול.
באותה דרך ניתן לייבש גם אורז שבושל או פסטה קטנה , טונה מקופסא,אפונה.
בשר מיובש יוסיף הרבה לתפריט בזמן מסע אך יש לשים לב שהוא מיובש כיאות ואינו מתקלקל.
ייתכן ויהיה צורך לבשל אותו תחילה או להשרות במרינדה ולייבש.
הדרך המומלצת לשמירה על המזון במסע היא להכניס לשקיות אטומות לאוויר מנות המתאימות לארוחה אחת.
כדאי לגלגל אותן על מנת להוציא מהן כמה שיותר אוויר לפני הסגירה.
בזמן המסע כדאי להוסיף מים לשקית כמה שעות לפני זמן הארוחה כי לוקח זמן למזון לחזור ולספוג לחות. ככה עד שתהיו מוכנים לאכול הכל כבר
יהיה לח ומוכן לחימום. אם ממהרים והמזון לא ספג מספיק לחות כדאי להרתיח ולבשל אותו מעט, זה יאיץ את התהליך.
דברים נוספים שמומלץ לקחת למסע הם כמובן פירות מיובשים או לדר של פירות. אלה הם נשנושים קלים,טעימים שיתנו לכם אנרגיה וכוח להמשך הדרך.
זהו מאמר מתורגם בתמצות על ידינו. למי שרוצה לקרוא עוד – למאמר