איך מייבשים פירות?
בשלב הראשון יש לבחור את הפרי אותו נרצה לייבש.
טיפול מקדים:
פירות בעלי חרצנים קשים כדאי לגלען לפני ייבוש,
יש פירות אותם נעדיף לחלוט על מנת להסיר קליפה או לרכך אותה כך שיצאו מהייבוש טוב יותר.
בכל המקרים כדאי לשטוף טוב את הפרי/ ירק ורק אז לחתוך לפרוסות או חלקים שווים בגודלם. החיתוך השווה מבטיח אחידות בייבוש.
על מנת לשמור על צבע הפרי כמו גם לתת לו תוספת של ויטמינים אפשר בהחלט לרסס עליו מיץ לימון (למשל – תפ"ע או בננה שנוטים להשחיר),או מיץ תפוז סחוט טרי.
מי שרוצה יכול כמובן גם לפזר על הפירות מעט דבש או ממתיק אחר או לחילופין לחלוט את הפירות מראש בסירופ סוכר.
רק שיש לקחת בחשבון שזה בהחלט עלול להאריך את זמן הייבוש והפירות יתקבלו דביקים יותר.
את הפירות והירקות שפרסנו יש לשים על מגשי המכשיר בצורה מרווחת כדי שהאוויר יוכל לעבור ולהגיע לכולם.
במשך הייבוש:
רצוי להניח את מכשיר הייבוש במקום מאוורר כדי שיכנס אליו אוויר נקי ויצא אוויר לח.
לא כדאי להוסיף עוד מזון תוך כדי הייבוש כי זה עלול להאריך מאוד את זמן הייבוש הכללי.
יש לבדוק במהלך הייבוש כי לקראת סוף התהליך הייבוש מתקדם במהירות ויש להימנע מייבוש יתר.
בתום הייבוש :
כדאי לבדוק שהפירות / ירקות יבשים מספיק על ידי קריעה של חתיכה וסחיטתה. אם אין יותר לחות אפשר לסיים את הייבוש.
יש להוציא מהמכשיר את המגשים ולצנן 5-10 דקות לפני שנבדוק אם הם יבשים מספיק.
רק אז כדאי להעביר את הפרי / ירק המיובש לצנצנות אטומות לאוויר. יש לשים לב שאכן הפרי מיובש היטב כי אם נשארו שאריות לחות הפרי יתעפש במהרה.
את הצנצנות כדאי לשמור רחוק ממקור אור ישיר בארון.השמש פוגעת בפרי המיובש והוא יחזיק מעמד פחות זמן.
שמירה במקרר או במקפיא תאריך את חיי המדף של הפירות אפילו יותר.
ועכשיו לחלק הכי ברור, סירטוני הדגמה שמראים בדיוק איך מייבשים פירות.
תפוחי עץ –
תותים –
שזיפים –
למי שרוצה לקרוא עוד על ייבוש פירות ולראות עוד סירטונים – איך מייבשים פירות